Variabel fläskgryta med ölkorv

Tillagningstid: 40 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser

200gölkorv
2tskolja
1gul lök
10gsmör
400ggrytbitar av fläsk
0,5lvatten
1tärninggrönsaksbuljong
1röd paprika
1grön paprika
1mskmajsstärkelse
2dlris
1tskpaprikapulver
1krmcayennepeppar

Instruktioner

Den här grytan är enkel att variera med olika sorters ölkorv. Låt den koka riktigt länge så kommer smakerna till sin fulla rätt.

  1. Hacka löken och ölkorvarna. Fräs dem i oljan i en stor gryta.
  2. Stek grytbitarna i smöret. Tillsätt dem i grytan
  3. Tillsätt vatten och en buljongtärning. Låt koka
  4. Koka riset enligt anvisningarna på paketet
  5. Krydda grytan med cayennepeppar och paprikapulver. Tillsätt eventuellt salt och peppar efter behag.
  6. Rör i majsstärkelsen
  7. Hacka paprikan grovt och tillsätt när det är ett par minuter kvar.

Ölkorv från Ingelsta kalkon

Kommentera