Korv utan korv låter kanske underligt, men det är så vi tycker att man måste beskriva denna nya produkt.

I Jordbruksaktuellt läser vi att Hälsingestintan, i samarbete med Taylors & Jones, nu lanserar färdigkryddad köttfärs som du kan använda för att… Ja, stoppa i korvskinn, till exempel.
Att göra korv från grunden är trevligt, men hur du än vänder dig tar det ganska lång tid – tid som du kanske inte har jätteofta.
Att stoppa och knyta korven är en sak, men först ska du mala färsen, krydda färsen, provsteka färsen, krydda färsen lite mer, och så vidare, tills du äntligen är nöjd.
Med färdigkryddad köttfärs slipper du åtminstone en del av jobbet och kan lägga mer tid på resten av matlagningen. Om du sedan väljer att inte stoppa köttfärsen i korv? Ja, det kan vi förstås inte hindra dig från, men det är vekligen ingenting vi rekommenderar.
Håll utkik i din matbutik efter den här produktnyheten, förutom fläskfärs med salsiccia-kryddning finns även blandfärs husman och nötfärs bolognese nu att köpa som färdiga blandningar.
Från vårt håll hoppas vi förstås på fler blandningar med tydlig korvprofil. Det är ju ändå i korvform som kött främst bör ätas.