Kategorier
Korvbloggen

Julen – Årets korvhögtid

Säg jul och många tänker på tomtar, juklappar och härliga dagar med släkt och vänner.

Allt det där är förstås viktigt, men vi som älskar korv vet ju att julen framför allt är årets stora korvhögtid.

När det vankas jul vankas det julbord och vad hittar vi på julbordet om inte korv?

Framför allt domineras julbordet av olika kallrökta korvar, som Läckökorv, Lönnebergakorv och lökkorv, men låt oss inte glömma de tillagade korvarna, framför allt den klassiska julkorven som vi bara får avnjuta en gång om året.

Vem har inte kommit på sig själv med att proppa i sig prinskorv vid julbordet?

Sedan har vi prinskorven. Många ser prinskorv som någonting ovärdigt och meningslöst och betraktar den som förminskad grillkorv.

Prinskorv är korven vi älskar att hata men när julbordet ska ätas står den där, varje år och vi är förmodligen många som åpet vräkt i oss av den, bara för att efteråt konstatera att det kanske blev en prinskorv för mycket, ändå.

Oavsett vilken som är din favoritkorv och hur du väljer att äta den så kan vi i alla fall konstatera att julen nu är här och vi även i år kommer att passa på och vräka i oss korv tills den står oss upp i öronen.

Det är ju så gott!