Dagens korvbesvikelse: Specialrökt från Lithells

Lithells specialrökt chorizo, grillkorv och kabanoss

På utsidan verkar allting mycket lovande. ”Specialrökt” är en etikett som höjer förväntningarna. Och speciellt är det, men tyvärr inte speciellt gott. Istället för en kulinarisk höjdpunkt slutar det med triss i besvikelse.

Vi provar chorizon först. Det är egentligen lite riskabelt att börja med någonting starkt, men oron visar sig ogrundad, eftersom det inte finns speciellt mycket styrka i smaken. Korven är ganska beskedligt rökig, smakar lite surt men är för övrigt ganska intetsägande och definitivt inte stark.

Efter detta bottennapp hoppas man ju att det ska bli bättre och vi går på grillkorven, men blir genast varse att det här knappast kan sluta lyckligt. Det är ärligt talat rätt svårt att förklara vad den här korven smakar. Inte direkt motbjudande, men definitivt inte gott. Det här är inte ens en korv vi vill äta upp.

Kabanossen kan nog vara ett bra köp, om du gillar isterband. Är det kabanoss du är ute efter bör du leta vidare. Grynig konsistens och sur i smaken. Något rökig förstås, men det hjälper ju inte när smaken är helt fel i övrigt.

Det är svårt att förstå vad som har hänt här. Oavsett vad så är det i alla fall ingenting vi kan rekommendera. Köp inte Lithells specialrökta korvar. Köp andra korvar!

Kabanoss med rostad vitlök

TillverkareLithells
Förpackningens vikt230 g
Antal korvar per förpackning4
Kötthalt80.0 %
Huvudingrediensergriskött, nötkött, paprika, ingefära, vitlök, peppar, cayenne, koriander, kryddpeppar
Näringsvärde per 100g290 kcal
Fett24.0 %
Kolhydrater7.0 %
Proteiner12.0 %

Tydlig smak av kött och rök, men med en ganska beskedlig hetta och en smak som vi inte riktigt kommer överens med gör att denna kabanoss blir med nöd och näppe godkänd.

Cabanossy paprika

cabanossy paprika - charkmäster
TillverkareCharkmäster
Förpackningens vikt420 g
Antal korvar per förpackning7
Kötthalt95.0 %
Huvudingrediensergriskött,kryddor
Näringsvärde per 100g330 kcal
Fett30.0 %
Kolhydrater1.0 %
Proteiner14.0 %

Stark, men inte överdrivet stark och med viss bestående hetta. Bra konsistens, utan tendens till svampighet.

En bra korv, men med ganska ointressant kryddning.