Korvlunch på Gourmetkorv

Jag fick med mig min korvintresserade kollega ut på stan, till favoriten Gourmetkorv på Grönsakstorget. På menyn stod korv. Vad annars?

Nürnberger med potatissallad och surkål. En härligt köttig korv. Den smakar kött, men är för övrigt väldigt mild och lite för tråkig för min smak. Potatissalladen är bra. Surkålen fantastisk!

Lammchorizo. En väkryddad korv som dock fick anmärkning för att köttet var alltför finmalt. Vissa är mer svårflörtade än andra.

Dagens lunchtips: Gourmetkorv

Gourmetkorv heter ett litet hål i väggen, på Grönsakstorget i Göteborg. Här serveras korv – Vad annars? – men som namnet antyder är det inte vilken korv som helst utan korv för finsmakaren.

Dagens korvpatrull bestod av Prins Korv och Knackwurst och vi valde att sätta i oss varsin meny med Ramslöks Thüringer (kryddad med kummin och vitlök), potatissallad, surkål och bröd för 69 kronor, inklusive dricka.

Egentligen ska det vara den något mindre exklusiva Thüringer bratwurst till det priset, men Ramslöks låg redan färdig på grillen, så vi fick plusmeny alldeles gratis.

Så, hur smakar då denna anrättning?

Korven: God, balanserad kryddning och bra konsistens, någonstans mellan sladdrig och sprängfylld.

Potatissalladen: Lätt i smaken och helt fri från den stabbiga känslan av för mycket fett som är så vanlig. Bra, helt enkelt.

Surkålen: Fyllig smak, betydligt mindre vass i syrligheten jämfört med vad vi brukar hitta i matvaruaffären och kryddad med sidfläsk. Ett bra tillbehör

Brödet: Ett i sammanhanget ganska ointressant tillbehör, men ingenting som förstår intrycket.

Bemötande: Snabbt och trevligt och lite rått göteborgskt.

Slutsats

Gott, prisvärt och trevligt. Här kan vi äta lunch fler gånger.