Kategorier
Korvbloggen

Varför är korven böjd?

Idag när jag var och iakttog korvgrill hos de kungliga korvarna såg jag hur Prins Korv hade problem med att få korven grillad runt om. Då slog det mig – varför är korv nästan alltid böjd? Undantagen är förstås ölkorv och hotdog, men resten då? Vad fyller det för funktion att den är böjd? Blir den godare? Är den lättare att paketera? BUT WHY?!

Prins Korv hade en teori om att den är böjd av samma anledning som penis är det, men jag vet inte – hur ofta är det viktigt att få plats med grillkorv i kalsongerna? Jag förstår verkligen inte – kan ingen förklara för mig?!

5 svar på ”Varför är korven böjd?”

Jag tror att svaret är att fjällstret är av naturen böjt. Annars skulle det inte få plats i djurens magar.

För att korven hängtorkas i ”kedjor” som är upphängda slingvis. Slingornas ”öglor” formar korven.

Men vafan, nu kan jag ju inte tänka på något annat än korvhalsband – och Fat Freddy’s Drop…

Korv med naturfjälster från tunntarm hos får och gris samt kroktarm från nöt är böjd därför att själva tarmen är det. Raktarm från nöt är,.. just ja… rak därför att den är gjord av tjocktarm från nötkreatur som i stort sett är rak. Mer om dessa mysterier kan man läsa på Carnivor.se
Om fjälster på Om fjälster

Stängt för kommentering.