Korv på Sveavägen

Kort loggbok över en dag i korvens tecken:

Korv 1

När? Lördagen den 5 februari 2011
Var? Elenas grill, Sveavägen i Stockholm
Tidpunkt? 14:52
Vad? Stockholmare med bröd, ketchup, senap, ingen dryck
Omdöme? Väl balanserad korvsmak, gött knäck i skinnet, lätt svampigt bröd, snygga grillränder
Vilka? Knackwurst med kumpan

Stockholmare med brödElenas grill, Sveavägen

Korv 2

När? Lördagen den 5 februari 2011
Var? Monks café, Sveavägen i Stockholm
Tidpunkt? 15:09
Vad? ölkorv, mörk lager
Omdöme? Mild korv som passade bra till ölen
Vilka? Knackwurst med kumpan

Ölkorv med mörk lager

Sammanfattning: Korv är bra. Ofta och mycket.

Kontorskorv med bröd

Igår var det den sedvanliga turen till micron runt tolvsnåret. Kilade ut med min matlåda och hittade kollegan i full färd med att micra korv (och bröd vilket visade sig vara ett misstag).

Han lassade på med ytterligare nyttigheter: en hög oliver och en bunt morotsstavar. Måltidsdryck blev ett stort glas vatten. Reultatet ses nedan.

Kontorskorv med bröd

Omdöme efter en stunds tuggande: ”Senapen gjorde susen. Fast brödet skulle inte ha micrats och det var dumt att äta upp all korven på en gång. Nu är det ju bara oliver och morötter kvar.”

Vi tar lärdom och lovar att hädanefter alltid fördela korven väl under hela måltiden.