Korv- och fläskfilégryta med ris

Tillagningstid: 25 minuter
Antal portioner: 6

Ingredienser

100gramölkorv, blandad styrka
1stfläskfilé
1pktmatlagningsgrädde
1skvättkalvbuljong
1slattvin
10stcornichoner (smågurkor)
1grönpaprika
1rödpaprika
salt, peppar

Instruktioner

Snö, advent och korv- och fläskfilégryta med ris. Perfekt! Gör såhär:

  • stek ölkorven, inget extra smör behövs
  • ta upp ölkorven och lägg åt sidan
  • stek fläskfilén i fettet från korven, krydda med salt och peppar
  • ta upp fläskfilén och lägg åt sidan
  • vispa i vinslatten och buljongen
  • vispa i grädden
  • lägg i cornichonerna, paprikan, ölkorven och fläskfilén
  • låt puttra några minuter

Serveras med ris och ett glas julmust.

Kommentera