Blommig falukorv med potatismos

Tillagningstid: 30 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser

600grammjölig potatis, till exempel King Edward
600gramfalukorv
1litenpurjolök
2äpplen
1tskbasilika
2msksenap
3dlvatten
1påsesommargrönsaker, eller wokgrönsaker
1msksmör, att steka i
1msksmör, till potatismoset
1dlmjölk
salt
peppar

Instruktioner

Inskickat av Nils Moberg

  1. Borsta eller skala potatisen. Sätt att koka i 20 minuter
  2. Skölj purjolöken och skär den i bitar
  3. Fräs purjolöken i 1 msk smör, i en stor gryta
  4. Skiva falukorven. Låt fräsa med i grytan några minuter
  5. Skär äpplena i tärningar
  6. Tillsätt äppletärningarna, strö över basilikan och häll på vattnet
  7. Rör ned senapen
  8. Häll i sommargrönsakerna
  9. Låt puttra under lock i fem minuter
  10. När potatisen kokat klart, häll av vattnet
  11. Mosa potatisen med smör och mjölk. Salta och peppra efter behag

Kommentera