Tomatkorv med ris

tomatkorv med ris

Tillagningstid: 20 minuter
Antal portioner: 2

Ingredienser

1dlris
1tskmatolja
1vitlöksklyfta
1/2gul lök
1paketkrossade tomater
1buljongtärning
6gramsocker
peppar
2stTxistorra, eller andra goda korvar
smör, att steka i

Instruktioner

Scans Txistorra har blivit något av en favorit. Den har en bra kryddning och välbalanserad smak. Har du någon annan favoritkorv kan du förstås använda den istället.

  1. Koka riset enligt instruktionerna på paketet
  2. Hacka lök och vitlök och fräs i oljan
  3. Tillsätt krossade tomater, buljongtärningen, socker och peppar
  4. Låt småkoka
  5. Stek korvarna i smör, eller vad du nu föredrar
  6. När riset är klart och korvarna stekt klart, smaka av tomatsåsen med peppar och socker
  7. Servera på varma tallrikar. Jag brukar köra dem någon minut i mikrovågsugnen.

tomatsås