Brännvinsost

TillverkareLithells
Förpackningens vikt300 g
Antal korvar per förpackning4
Kötthalt71.0 %
Huvudingrediensergriskött,potatis,ost
Näringsvärde per 100g260 kcal
Fett9.0 %
Kolhydrater5.0 %
Proteiner15.0 %

En korv som levererar precis vad som står på paketet. Fin korv med mycket köttsmak och med en rejäl omgång brännvinsost. Står sig mycket bra som tilltuggskorv på tandpetare, eller till en frisk och krispig sallad.

Grilla bacon & ost

TillverkareScan
Förpackningens vikt480 g
Antal korvar per förpackning6

Denna korv har en mycket framträdande smak av rejält rökig bacon och följer upp med en nästan lika rejäl ostsmak på slutet. Väl balanserad och kraftig smak i en korv som håller fanan högt och är precis vad som står på paketet.

Kan nog passa bra i ett välgrillat korvbröd, men lämna senapen och ketchupen därhän. De tillför ingenting. Toppa i så fall hellre med Bostongurka, eller liknande.

Korv-wraps

Tillagningstid: 10 minuter
Antal portioner: 2

Ingredienser

4stmjuk tortilla
8stgrillkorv
räksallad
cole slaw
senap
fetaost
svarta oliver
röd lök
majskorn
tomat
gräddfil
salsa

Instruktioner

Korv wraps kan varieras nästan i det oändliga, efter eget tycke och smak. Här är fyra förslag som vi på redaktionen tycker om.

Använd gärna grillkorv med mycket smak. Lammkorv är ett bra val.

Stek korvarna väl i en panna. Lägg upp en tortilla med två korvar och fyllning. Vik ihop. Klart!

Förslag på fyllning:

  • Räksallad
  • Cole slaw och senap
  • Fetaost, svarta oliver, röd lök och tomat
  • Majskorn, lök, riven ost, salsa och gräddfil


Korvgratäng

Tillagningstid: 40 minuter
Antal portioner: 6

Ingredienser

420grammakaroner
600gramkorv
1 1/2gul lök
2paprikor, röda eller gula
1tomat
2dlmjölk
1/2buljongtärning
4mskfransk senap
80gramparmesan
salt
peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 grader
  2. Koka makaronerna enligt anvisningarna på paketet
  3. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och stek
  4. Skala löken och skär i smala klyftor
  5. Skölj och hacka paprikan
  6. Skölj tomaten, halvera och skiva den
  7. Värm mjölken försiktigt och lös en halv buljongtärning i den. Rör i 4 msk fransk senap
  8. När pastan kokat klart, häll av vattnet och fördela den jämnt i en ungsfast form
  9. Fördela korv, lök, paprika och tomat jämnt över pastan
  10. Häll över mjölken
  11. Salta och peppra
  12. Strö över osten
  13. Gratinera i ugnen 15-20 minuter

Ugnsfalu med tomatsås

Tillagningstid: 60 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser

600gramfalukorv
1/2lök
1tomat
8skivorost
4mskfransk senap
2dlris
2tskolja
2vitlöksklyftor
1paketpasserade tomater
1/2buljongtärning
3tsksocker
salt
peppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär falukorven i fyra bitar
  3. Snitta bitarna i varje cm
  4. Skiva lök och tomater tunt
  5. Varva lök- och tomatskivor i snitten
  6. Lägg på fransk senap
  7. Lägg på osten
  8. Gratinera i ugnen ca 40 minuter

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen

Tomatsås

  1. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i oljan
  2. Tillsätt passerade tomater
  3. Tillsätt en halv buljongtärning
  4. Låt koka en stund
  5. Balansera smaken med ungefär 3 tsk socker
  6. Smaka av med salt och peppar

Servera på varma tallrikar.