Kontorskorv med bröd

Igår var det den sedvanliga turen till micron runt tolvsnåret. Kilade ut med min matlåda och hittade kollegan i full färd med att micra korv (och bröd vilket visade sig vara ett misstag).

Han lassade på med ytterligare nyttigheter: en hög oliver och en bunt morotsstavar. Måltidsdryck blev ett stort glas vatten. Reultatet ses nedan.

Kontorskorv med bröd

Omdöme efter en stunds tuggande: ”Senapen gjorde susen. Fast brödet skulle inte ha micrats och det var dumt att äta upp all korven på en gång. Nu är det ju bara oliver och morötter kvar.”

Vi tar lärdom och lovar att hädanefter alltid fördela korven väl under hela måltiden.

Kycklinggryta med korv

Tillagningstid: 40 minuter
Antal portioner: 4

Ingredienser

400gramkycklingfilé
1tskmatolja
2stChorizo
1burkkrossade tomater
1stbuljongtärning
200grammorot
150gramrotselleri
1 1/2gul lök
3mskcrème fraiche
200gramgröna ärtor
3dlcous cous, eller bulgur

Instruktioner

  1. Skiva korv och lök
  2. Skala och skär morot och rotselleri i tärningar
  3. Skär kycklingfiléerna i bitar
  4. Stek kycklingen i oljan. Tillsätt korvskivorna och den skivade löken
  5. Tillsätt moroten och rotsellerin och låt fräsa en stund
  6. Häll i en burk krossade tomater och en buljongtärning
  7. Krydda med salt, peppar, chili och paprikapulver. Låt koka några minuter.
  8. Tillsätt slutligen crème fraiche och frysta ärtor. Låt grytan bli varm.

Servera med cous cous eller bulgur.