Vad gör man egentligen när man korvar sig?

Varför heter det att något korvar sig? Ser det ut som korv? Känns det som korv? Beter det sig som korv? Jag vet inte, men den korv jag äter brukar väldigt sällan vara skrynklig. Eller knölig. Eller besvärlig.

Och varför ska det ha en negativ klang? Allt som har med korv att göra borde ju vara positivt. Finns det någon annan mat som blir lika förtalad? ”Nej, jag gillar inte den här kjolen, den är alldeles gurkig runt midjan!” Ingen förklaring kan jag hitta på eländet heller. Det är säkert någon gammal korvmotståndare som bestämt sig för att det ska vara något negativt. Ungefär som korvstoppning. I min värld är det något oerhört positivt. Fast det kanske är korvstoppning på det bra sättet, vad vet jag?

Hur mycket korv äter man i sitt liv?

Jag och den långe mannen hade en diskussion om hur mycket korv man äter i sitt liv. Han hävdar att det bara är längden som räknas, att vi bara ska tänka i centimeter (eller decimeter i hans fall – även om det gäller falukorv), medan jag hävdar att det är massan som gör det. Är en decimeter kokkorv lika mycket värd som en decimeter falukorv?

Hur ska man räkna – är det längd eller massa som bör räknas? Och hur mycket korv får man egentligen i sig på ett liv?