Kategorier
Korvbloggen

Dagens korvbesvikelse: Specialrökt från Lithells

Lithells specialrökt chorizo, grillkorv och kabanoss

På utsidan verkar allting mycket lovande. ”Specialrökt” är en etikett som höjer förväntningarna. Och speciellt är det, men tyvärr inte speciellt gott. Istället för en kulinarisk höjdpunkt slutar det med triss i besvikelse.

Vi provar chorizon först. Det är egentligen lite riskabelt att börja med någonting starkt, men oron visar sig ogrundad, eftersom det inte finns speciellt mycket styrka i smaken. Korven är ganska beskedligt rökig, smakar lite surt men är för övrigt ganska intetsägande och definitivt inte stark.

Efter detta bottennapp hoppas man ju att det ska bli bättre och vi går på grillkorven, men blir genast varse att det här knappast kan sluta lyckligt. Det är ärligt talat rätt svårt att förklara vad den här korven smakar. Inte direkt motbjudande, men definitivt inte gott. Det här är inte ens en korv vi vill äta upp.

Kabanossen kan nog vara ett bra köp, om du gillar isterband. Är det kabanoss du är ute efter bör du leta vidare. Grynig konsistens och sur i smaken. Något rökig förstås, men det hjälper ju inte när smaken är helt fel i övrigt.

Det är svårt att förstå vad som har hänt här. Oavsett vad så är det i alla fall ingenting vi kan rekommendera. Köp inte Lithells specialrökta korvar. Köp andra korvar!